Домашните любимци vs. скъпите технологии

Да си имаш домашен любимец е нещо прекрасно и в същото време е доста отговорно. Не е достатъчно само да го храниш, да му даваш вода и да го разхождаш /ако е куче!/. Всяко животно има нужда от внимание, ласки, любов и добро възпитание. Последното е особено важно, ако искате вашият домашен любимец да ви уважава и да се държи добре вкъщи. Статистиката показва, че ежегодно животните на жителите на Великобритания повреждат техника на стойност 3.5 милиарда британски лири. Най-много щети нанасят кучетата, а веднага след тях се нареждат котките.

Останалите животни също могат да бъдат големи пакостници.

Доста джаджи са били развалени от хамстери, папагали и зайци. Най-честите повреди са причинени от нахапване и дъвчене. По този начин са били развалени хиляди GSM-и, таблети, дистанционни и др.
 
Статистиката показва, че около 66% от техниката се е разваляла заради дъвчене, 20% заради заливане с течности или попадане в тоалетната след лудориите на кучетата и котките, 20% от кучетата са повреждали по доста гнусен начин техниката - чрез повръщане или уриниране върху нея. 5% са направили опит да заровят някъде в двора джаджата, което също е довело до нейното повреждане.
 
Както вече споменахме, папагалите също могат да бъдат големи пакостници. Собственичка на пернат домашен любимец се простила с любимите си слушалки, след като той прекъснал проводниците с клюна си.
 
33% от собствениците на домашни любимци смятат, че животните правят пакости, защото им е скучно, а 27% го правят, за да привлекат вниманието към себе си. Понякога се случва животните да направят някаква беля поради ревност заради друг домашен любимец.


  (0)   Коментар