Как да разбереш дали гаджето ти ти изневерява?!

Ако се чудиш дали гаджето ти ти изневеря, погледни му пръстите на ръката. Дължината на показалеца на ръката спрямо тази на безименния показва дали един човек е склонен към изневери или не.

От няколко години е известно, че разликата между

дължината на показалеца и безименния пръст е индикатор за дозата тестостерон, на която е бил изложен ембрионът. По време на бременността фетусът е изложен на различни нива на полови хормони – женският хормон естроген стимулира удължаването на показалеца, а мъжкият тестостерон – на безименния пръст. Поради тази причина съотношението между дължината на показалеца и безименния пръст не е едно и също при мъжете и жените.
 
Според редица проучвания високото ниво на тестостерона при фетуса кара индивида да стане склонен към изневяра по-късно през живота си.
 
Учените направили проучване, в което участвали над 1300 мъже и жени от Великобритания. След това сравнили резултатите с тези от проучване върху социалното и сексуално поведение на близо 600 северноамериканци и британци.
 
"Сред участниците в двете изследвания наблюдавахме мъже и жени, които са по-склонни към изневяра, и други, които са верни на половинките си", заяви психологът Рафаел Влодарски от Оксфордския университет.
 
Резултатите показва, че мъжете, които са склонни да изневерят на половинката си, са 57%, а жените – 47%.
 
"Човешкото поведение е повлияно от редица фактори, като например околна среда и жизнен опит, затова случващото се в утробата може да има само минимален ефект върху толкова сложно нещо като сексуалните контакти", отбеляза Робин Дънбар от  Оксфорд.


  (0)   Коментар