Какво не бива да правиш, когато гаджето те зареже?

Всяка раздяла е болезнена, дори когато вече не изпитвате чувства към бившия/бившата си.

Но болката определено е доста по-голяма, когато раздялата не е по ваше желание или се е наложило да прекратите взаимоотношенията си, въпреки че все още искате да сте заедно.

Когато човек е наранен, той често прави грешки, за които по-късно съжалява. Колкото и да ви е трудно, колкото и да боли, трябва да се научите да се държите разумно, за да запазите егото си и да не се срамувате от постъпките си.

Наранените хора винаги искат да споделят болката си на човека, който ги е наранил. За тях не е важно дали той се интересува още от тях или не. Те просто искат да му обяснят колко е жесток и как са наранили човек, който ги обича. От това обаче няма полза. Вместо да седите и да му изпращате гневни SMS-и, напишете това, което мислите, но не му го изпращайте. Излейте чувствата, мислите и емоциите си, за да ви олекне, но не се унижавайте, като показвате на бившия си любим колко много значи за вас. Щом не е успял да ви оцени, докато сте били заедно, значи няма смисъл да му доказвате любовта си. Той без това не я заслужава!

Колкото и да е грубо от ваша страна, изхвърлете този човек от живота си. Изтрийте номера му, премахнете го от листа си с Facebook приятели, изтрийте го от skype и помолете приятелите ви да не говорят за него. В началото ще ви е адски трудно, но по-добре се решете на тези няколко стъпки. В противен случай рискувате постоянно да проверявате Facebook профила му и да се наранявате всеки път, когато видите, че той мисли за друг, но не и за вас. Хората се срещат и разделят, невинаги си пасват и затова няма виновни. По-добре се радвайте, че е станало сега, отколкото след време, когато нещата помежду ви са наистина сериозни и сте създали толкова много общи спомени.

Другото, което правят голяма част от хората с разбити сърца, е да се затворят у дома и да се отдадат на тъжни любовни филми, книги, песни и да плачат ... Може да си мислите, че имате нужда от това, но е по-добре да не го правите! Колкото и да ви е трудно, излизайте навън, забавлявайте се с приятелите си и обърнете повече внимание на себе си и семейството си. Това, че в момента си нямате половинка, не означава, че няма за кого да живеете и на кого да доставяте положителни емоции. А и ако имате нужда от човек до себе си, няма да успеете да го намерите, като си седите вкъщи с пакетче носни кърпички пред вас. Положете усилия, усмихнете се и излезте! Човекът, който ще ви оцени и обича такива, каквито сте, е някъде навън и също ви търси ...


  (0)   Коментар