Най-често срещаните травми, получени по време на секс

По време на секс човек може да изпита както удоволствие, така и до неприятни емоции, свързани с травми. При по-бурен и страстен секс партньорите могат да се сдобият със схващания, травми и болки в костите. Статистиката показва ,че всеки трети човек поне веднъж е имал леки или сериозни травми след секс. Това е вследствие на прекалено трудни секси пози или опасни места.

След направено проучване било установено,

че над 40% от полово активните мъже и жени са откривали получените по време на секс травми едва на следващата сутрин. 60% споделили, че страстта е замъглила тяхната болка и затова те не са обърнали внимание на някое схващане или синина.

Има и хора, на които им се е налагало да се консултират с лекар след поредната сексуална авантюра. 5% от тях са имали сериозни поражения и се е налагало да отсъстват от работа за няколко дни.
 
За да избегнеш сексуалните травми, трябва да внимаваш къде правиш секс. Сигурно няма да повярваш, но диванът не е хич безопасно място. Всъщност не той е причината, а нещата, които има около него и най-често масата, която почти винаги е непочистена и е пълна с чаши и чинии. Голяма част от травмите идват именно от счупени чаши, стъкло, остри предмети и т.н.
 
Разбира се, не липсват и двойки, които са се наранявали, падайки от спалнята или кухненския плот.
 
Повечето мъже и жени се оплакват от травми на гърба по време на секс. Други често срещани проблеми са синините по гърба от силното триене на тялото, спазмите в шийните мускули, разтежението на мускулите или сухожилията, проблеми с китките и дланите и синините по раменете.
 
Сексът в банята също е опасен. Там подът е хлъзгав и има огромна вероятност някой от двамата партньори да се подхлъзне и да си изкълчи или счупи нещо.
 
Сексуалният акт може да бъде приятен навсякъде, стига да внимавате и да практикувате неща, които доставят удоволствие и на двамата.


  (0)   Коментар