Откриха бели жирафи /ВИДЕО/

Ние си имаме бялата лястовица, а Африка - бели жирафи. Те не са мит, а наистина съществуват. Изключително рядко срещаната разновидност на екзотичните животни е била документирана с видео за първи път в резерват в североападната част на Кения от активисти на специалната програма за запазване на млекопитаещите- Hirola Conservation Program.

Видеодоказателството е било публикувано в YouTube-канала на зоозащитниците още през август, но едва сега попада във фокуса на внимание от медиите.

Кадрите показват самка и децата й. Те не са албиноси, както вероятно мнозина предполагат, а страдат от специфично генетично заболяване, което не позволява на кожните клетки да произвеждат пигмент, но не възпрепятства производството на пигмент при други органи и очите например остават тъмни. При албинизма цялото тяло не може да произвежда пигмент и затова очите на албиносите често са розови.

Животните с такова заболяване нямат някакви застрашаващи живота им здравословни проблеми, но окраската им може да привлече ненужното внимание на хищници и ловци.


  (0)   Коментар