Странни снимки от Марс: извънземни или останки от мисията на НАСА?

Роувърът на НАСА Curiosity изпрати някои меко казани странни снимки от Марс. Особен интерес предизвиква една снимка, която истински зарадва поддържащите теорията за извънземен живот. На нея се вижда нещо като вкаменена кост излизаща от повърхността на планетата.

Роувърът на НАСА Curiosity

изпрати някои меко казани странни снимки от Марс. Особен интерес предизвиква една снимка, която истински зарадва поддържащите теорията за извънземен живот. На нея се вижда нещо като вкаменена кост излизаща от повърхността на планетата.

Голямата вкаменена кост със сигурност ще впечатли археолозите, а според други има вариант на снимката да се вижда вкаменено дърво, показващо се от повърхността на Червената  планета, което също би било доказателство за живот там преди хиляди години.

Тази снимка е още от 2014 година, като тогава НАСА отрече в нея да вижда доказателства за извънземен живот, но това не спря въображението на ентусиастите.

Втората снимка е направена от робота – роувър Opportunity

и е още по-необяснима. На нея се вижда блестящ метален обект на повърхността на Марс, който веднага беше оприличен на извънземен космически кораб. От НАСА обаче не можаха да отговорят какво е това, нито да определят по-точно неговия размер. Снимката е направена през март т.г., но едва сега е публикувана в Reddit. В разразилата се дискусия мнозина подкрепят идеята, че на снимката се вижда извънземен космически кораб, докато други предполагат, че това са останки от кацането на самия ровър …

При всички случаи двете снимки са много любопитни и дават възможност да се развихри въображението на вярващите в НЛО.

Източник: megavselena.bg


  (0)   Коментар